fbpx

Oyun Terapisi Eğitimi

O

yun Terapisi Eğitimi

Oyun, çocuğun kendini ifade etmesinin beklide tek yoludur. Oyun, hayal ile gerçek arasında bir köprü, çocuk içsel dünyasının dışa vurumu, çocuğun hayata hazırlanmasında bir etkendir. Oyun terapisi ile çocukların duygularını, temel ihtiyaçlarını, sevgi ve nefretlerini, saldırganlıklarını ve birçok davranışlarının altında yatan temel nedenleri öğrenilebilir, çocukların duygusal dünyalarına girilebilir, sorunlarına yardımcı olunabilir. Çocuklar sözel olarak aktaramadıkları duyguları ve düşünceleri oynadıkları oyunlar sayesinde aktarma fırsatı yakalarlar, işte burada da oyun terapisi eğitimi almış terapist ya da ebeveyn güvenli ve sınırları çizilmiş bir ortam oluşturarak çocuğu cesaretlendirir ve iç dünyasını çözümleyebilir.

Oyun Terapisi eğitimi; ilgili teorik bilgi ve becerileri kazanmanın yanı sıra terapi yöntemlerini kullanabilme ile ilgili bilgi ve becerilerin kazanılmasını da sağlar. Oyun Terapisi eğitimi travma sonrası stres bozukluklarında, anksiyete/endişelerde,  dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunda, okuma bozukluklarında, içe kapanıklılık durumlarında, güven eksikliği/depresyon durumlarında çocuğa yardımcı olacaktır. Eğitimi almış ebeveyn ya da uzman çocuğun alışkın olduğu oyun ortamını oluşturarak, yaşadıklarını ve duygularını ifade etmesini kolaylaştırır. Davranışlarını etkileyen kızgınlıklarını, korkularını, üzüntülerini, hayal kırıklıklarını anlayabilmek oyunları sayesinde mümkün olacaktır.

Oyun Terapisi Nedir

Oyun terapisi; çocukların uyumlu ve mutlu olarak yaşamalarını hedefleyen gelişimsel bir terapi şeklidir. Çocukların oyunu ve oyuncakları kullanarak kendilerini ifade etme gereksinimlerine odaklanan özel bir süreçtir. Çocuklar, kendilerine güvenli bir ortam sunan eğitimli bir uzman ya da ebeveyn ile istedikleri şekilde oynayabilmeleri için cesaretlendirilirler, bu süreçte çocuklara duygusal sorunlarını ifade edebilmeleri için değişik çeşitte birçok oyuncak sunulur. Çocukların çeşitli oyunlar yoluyla kendilerini ifade edebilmeleri için fırsat yaratılır. Oyun ve oyuncaklar kullanılarak çocuklar ile iletişim kurmaya, sorunları çözmelerine ve olumsuz davranışlarını değiştirmelerine yardımcı olunur.

Oyun terapisi çocukların; duygu ve düşüncelerini ifade etmelerine, zihinsel ve fiziksel becerilerini geliştirmelerine, etkili sosyal beceriler geliştirmelerine, ilişkilerde güçlü bağlar kurabilmelerine yardımcı olur. Oyun terapisi 9 aylıktan 11 yaşına kadar olan çocuklar üzerinde kullanılabilir. Yetişkinler için terapi ne işe yarıyorsa oyun terapisi de çocuklar için o işe yarar; fakat burada çocuklar oturup problemleri üzerine konuşmak yerine problemlerini oynayarak canlandırırlar.

Oyun Terapisi Eğitimi Katılımcıya Neler Sağlar

  • Oyun terapisi sayesinde çocukların zihinsel düşünme isteği artar ve hayata daha uyumlu bir şekilde başlangıç yapmış olur.
  • Ayrıca oyun terapisi çocuklar üzerindeki öfke duygusunu yok ederek onun yerine duygularını daha aktif bir şekilde yönetmelerini sunuyor. Böylelikle çocukların sosyalleşmesinin önündeki en büyük engeli başarılı uzmanlarımız ile birlikte kaldırmaktayız. Çocukların hayatlarındaki aktifliğini böylelikle arttırmış oluyoruz.
  • Çocuklar oyun terapisi ile özgüvenlerini kazanmayı, işbirliği yapmayı, başkalarına saygı durmayı, sorumluluk almayı ve sorumluluklarını yerine getirmeyi, kendini korumayı, dikkatini toplamayı, problemlerine çözüm yolu bulmayı, öfkesini doğru yönlendirmeyi, kendini doğru ifade edebilmeyi, sosyal ilişkilerini güçlendirmeyi, korkularını yenmeyi, konuşma bozukluklarını düzeltmeyi öğrenirler.

Eğitime Kimler Katılabilir

  • Psikoloji,
  • Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (PDR),
  • Sosyal hizmet uzmanları ve öğrencileri,
  • Çocuk gelişimi-Okul öncesi mezunları ve öğrencileri,
  • Pedagoglar,
  • Çocuk Psikiyatrları,
  • Aile Danışmanları
  • Çocuk Doktorları ve Psikiyatri Hemşireleri,
  • Özel Eğitim bölümlerinde öğrenci, mezun veya bu alanlarda çalışıyor olanlar
  • Ebeveynler

Oyun terapisi eğitimi almış uzmanlar ve ebeveynler, çocukların öğrenmeyi oyun aracılığı ile gerçekleştirdiği ilk yıllarda bu aşamada son derece büyük bir öneme sahiptirler. Oyun Terapisi Sertifika Eğitimi ile çocukların duygu ve düşüncelerini ifade etmelerine, zihinsel ve fiziksel düşüncelerini geliştirmelerine yardımcı olabilecek teorik bilgi ve beceri kazandırmanın yanı sıra terapötik araç olarak oyun terapisi yöntemlerini kullanabilme ile ilgili tüm becerileri kazandırabilmek amaçlanmaktadır.

Bir cevap yazın

#iguru_carousel_6622dfb353ca1 .slick-arrow {border-color: #00bda6;background-color: #ff6d34;box-shadow: 0px 0px 0px 0px rgba(0,0,0,0);}#iguru_carousel_6622dfb353ca1 .slick-arrow:after {color: #ffffff;}#iguru_carousel_6622dfb353ca1 .slick-arrow:hover {background-color: #ff6d34;box-shadow: 0px 0px 0px 0px rgba(0,0,0,0);}#iguru_carousel_6622dfb353ca1 .slick-arrow:hover:after {color: #ffffff;}#iguru_carousel_6622dfb353ca1 .slick-arrow:hover:before {opacity: 0;}#iguru_soc_icon_wrap_6622dfb35b090 a{ background: transparent; }#iguru_soc_icon_wrap_6622dfb35b090 a:hover{ background: transparent; border-color: #00bda6; }#iguru_soc_icon_wrap_6622dfb35b090 a{ color: #acacae; }#iguru_soc_icon_wrap_6622dfb35b090 a:hover{ color: #ffffff; }
Ön Başvuru

X
Ön Başvuru Formu